1. Meddig érvényes a garázs garanciája?

Természetes személyeknek az acélszerkezetre 24 hónap garanciát vállalunk, cégeknél és állami intézményeknél 12 hónap. Szerkezeteinkben használt fémlemez 1. osztályú.

2. Miből áll a garázs?

Garázsaink hidegen hajlított szögvasból és zártszelvényekből készülnek. Alapozó festékkel festve, amely megakadályozza a korróziót. Oldala T7 trapéz lemez, a teteje pedig T14.

3. Az acélszerkezet építéséhez kötelező-e az engedély beszerzése?

Szabadon álló acélszerkezethez építési engedély nem szükséges.( Felmentést kell szereznie az építési engedély megszerzése alól. ) Minden esetben a helyi megfelelő hivatalban a megrendelő feladata ezt tisztázni. Településenként lehetnek eltérő rendelkezések.
Kérjük ez ügyben érdeklődjön a helyi illetékes hivatalban.

4. A garázs rögzítése külön fizetendő-e?

A talajhoz való rögzítést nem számoltuk bele a garázs árába. Érdeklődjön a szolgáltatás áráról. Figyelem! Megjegyzés: térkőhöz, betontömbhöz és térburkolathoz nem rögzítünk!

5. Hogyan lehet megrendelni a garázst?

A garázs az alábbiak szerint rendelhető:
 
Telefonon keresztül
Emailben
Weboldalunk felületén a megrendelőlap kitöltésével

A garázst a lenti adatok leadásával lehet megrendelni:
  • Telefonszám
  • E-mail
  • Fax ( nem kötelező )
  • Levél cím ( szállítási ill. számlázási cím ha eltérő )
A megrendelés elfogodásához le kell adnia:
  • A megrendelt garázs méreteit (szélesség, magasság, mélység)
  • Szállítási címet
  • Személyi adatokat
  • 2 különböző telefonszámot 


6. Mikor kell kifizetnie a garázst?

  • Természetes magánszemélyek esetén általában a garázs összeszerelése után készpénzzel történik a fizetés. Az összeszerelés előtt ( szállítás előtti napokban ) lehetősége van banki átutaláson keresztül történő fizetésre. 
  • Az intézmények, állami hivatalok, civil társaságok számára a fizetés az összeszerelés előtt banki átutaláson keresztül történik. 
* A különleges szerkezetek esetében kötelező az előleg fizetése (az előleg összegének meghatározása egyénileg történik).

7. Mikor kapja meg a szállításról szóló értesítést?

2 - 4 nappal korábban értesítjük a szállítás időpontjáról.
 

8. Mennyi ideig tart az összeszerelés?

A hagyományos garázs összeszerelése (3x5) 30 percig tart.
A kennel összeszerelése általában körülbelül 20 percet vesz igénybe
.
 

9. Vannak-e kedvezmények?

Igen, weboldalunkon akciós ajánlatokat és különleges akciókat találhat, vagy kereshet ajánlatokat más hirdetési portálokon.
A legfrissebb információk és árak azonban megtalálhatók a www.superstal.hu weboldalunkon

 

10. Ki készítse elő az aljzatot?

A Vevő a megrendelt termék kiszállítása előtt köteles az aljzatot önállóan előkészíteni és kiszintezni.
Ehhez egy speciálisan elkészített ÚTMUTATÓT szenteltünk. 
Olvassa el az erről szóló ÚTMUTATÓT (kattintson ide!).
 

11. Állítunk-e ki áfás számlákat?

Az acélszerkezetről  állítunk ki áfás számlát. Természetes személyek esetében az eladástól számított 7 napon belül. 2020. január 1-től garázsrendeléskor a cégeknek számlaadatokat kell megadniuk. Ha a számla adatait (a cégre vonatkozóan) nem adják meg a megrendeléshez, a SUPERSTAL cég a hatályos jogszabályoknak megfelelően megtagadja az áfás számla kiállítását.

 

12. A garázs bírja-e a hóterhelést?

Az elmúlt években Magyarországon nem olyan bőséges a tél havazásban, de heves esőzések esetén el kell távolítani a havat a tetőről.
A szerkezet szilárdságát igazoló vizsgálatokat nem végzünk, mert a megrendelések 90%-a rendelésre történik, és a szerkezet a megrendelt garázs paramétereihez igazodik.
Amennyiben az ügyfél ilyen adatokkal szeretne rendelkezni, köteles erről a SUPERSTAL-t a garázs vagy járóka megrendelésekor tájékoztatni.
Az ilyen vizsgálatokért/számításokért díjat számítunk fel, és a megrendelés teljesítési ideje meghosszabbodhat.
 

13. A garázsomon van egy kétszárnyú kapum, de a lakatot nem tudom berakni a lyukakba, úgy néz ki, mintha rosszul hegesztették volna. Most mit kellene tennem?

Az ilyen helyzet leggyakoribb oka a rosszul kiegyenlített aljzat a lemezgarázs alatt.
Ha nincs helyesen kiszintezve az aljzat, akkor automatikusan az egész szerkezetben kisebb-nagyobb eltérések lesznek, és így a kapuszárnyak is egymáshoz képest eltolódhatnak.  A kapuk sablon keretben vannak hegesztve, így a kapuk méretei mindig helyesek.
Ilyen helyzetben azt javaslom, hogy először egyengesse ki a területet, majd ellenőrizze, hogy valami változott-e, vagy még mindig ugyanaz. Ha semmi sem változott, a 70 734 2034 telefonszámon mindig tájékozódhat műszaki ügyekben.
 

14. Le kell festenem a deszkákat a kennelnél?

IGEN, ha deszkával vagy fapadlóval ellátott kennelt rendelt, akkor azt lakkal/páccal le kell festeni, hogy megvédje a fát a nedvességtől. Ha a fa nincs megfelelően védve ( festve ), az meghajolhat, sőt egyes esetekben megrepedhet, amiért a SUPERSTAL nem vállal felelősséget. A fát korábban csak alapozóval kezelték. A kennel tetszőleges színűre festése után elveszti a kennel visszaküldésének lehetőségét, ha a visszaküldési idő még nem járt le, és a megrendelt kennel nem egyedi rendelésre készült.
 

15. Le kell festenem a szerkezetet?

A megrendelő köteles az építményt az összeszerelés után azonnal a talajhoz rögzíteni.
A festett és horganyzott szerkezeteket a kivitelezési technológiából adódóan fedőfestékkel is védeni kell.
 

16. Szerződéstől való elállás: milyen feltételekkel lehet visszaküldeni a terméket?

Vevő - természetes személy csak abban az esetben jogosult elállni a szerződéstől ha az áru a vevő részére történő átadásától számított 14 napon belül, ha a termék visszaküldhető, azaz nem a vevő egyedi megrendelésére készült.
Az áru visszaküldésének feltételei:
 
A terméket nem szabad használni.
A termék nem sérülhet meg. Ha nem készült jegyzőkönyv, amelyben a termék hibás, akkor feltételezhető, hogy a vásárló az árut észrevétel nélkül vette át.
A szétszerelés költsége a vásárlót terheli (a vásárolt árutól függően változik) - a szétszerelés költségét az eladó állapítja meg, vagy a szétszerelés saját felelősségére és költségére történik.
A visszaszállítás költsége a vevőt terheli (az építési paraméterektől és a cég székhelyétől való távolságtól függ). A visszaszállítás költségét az eladó határozza meg. Egy ilyen szolgáltatást kiszervezhet egy külső cégnek is, amely nagyméretű szállítási szolgáltatásokat nyújt.
Az ügyfél köteles bankszámlát megadni, amelyre a pénzt visszautaljuk.
A visszatérítésre azt követően kerül sor, hogy a termék visszaküldése megtörtént, és megállapítást nyert, hogy a terméket a határidőnek megfelelően visszaküldték, és igazolták, hogy a termék nem sérült.
 

17. Miért rozsdásodik a szerkezet a garázsban?

A garázs szerkezete rozsdásodik, mivel csak alapozófesték fedi. Ezt a festéket merítéses módszerrel hordják fel (nem porszórt ). Magas páratartalmú légköri körülmények között ez egy természetes folyamat, amely az acéllal megy végbe. Vállalatként nem vállalunk felelősséget azért, ha rozsda kerül az általunk készített szerkezetre. Lehetőség van fedőfestékkel festeni kívánt szerkezet megrendelésére, de felárat számítunk fel érte. Ez a fajta festés kézzel történik, ezért a szerkezet festésére ebben a helyzetben nem vállalunk garanciát, bár a rozsda bejutásának valószínűsége minden bizonnyal kisebb lesz, vagy kisebb lesz a rozsdával fertőzött felület.
 

18. Mire lehet jótállási igényt érvényesíteni és mire nem?

A garancia kiterjed a mechanikai hibákra, mint például a zsanér eltört vagy a tok elengedése, azaz olyanokra, amelyek a gyártó hibájából erednek. Mindazonáltal nem vonatkozik a reklamáció a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő, valamint a természeti erők által okozott hibákra. A termékleírásból adódóan a fémlemezek karcolódásaira vagy hajlításaira sem vonatkozik a garancia. Ha a lemez szállítás közben meghajlik vagy megkarcolódik, az ilyen sérülésekre nem vonatkozik a garancia. Arra törekszünk, hogy termékeinket a lehető legjobb állapotban és a lehető legalacsonyabb áron szállítsuk ki, ezért azok egyes részei nincsenek külön csomagolva, ami lehetővé teszi a termék csomagolásával járó költségek csökkentését. Amennyiben a vásárló a csomagolásban lévő terméket további védelemmel kívánja ellátni, kérjük, saját maga gondoskodjon a szállításról, hogy elkerülje az átvételkor előforduló bonyodalmakat. A vásárlónak a termék csomagolásával kapcsolatos többletköltségeket kell viselnie. Ezeknek a költségeknek az összege a megrendelt acélszerkezet paramétereitől függ. Autóinkat úgy alakítjuk ki termékeink szállításához, hogy mindenekelőtt a szállítás ne csak a járművezetők, hanem minden olyan személy számára is biztonságos legyen, aki a szállítás során közvetlenül vagy közvetve érintkezik termékeinkkel. Minden panaszt egyedileg bírálunk el. Reklamációt kizárólag e-mailben fogadunk a [email protected] címre, az emailhez csatolt képekkel, leírással.
 

19. Mikor állhatok el a szerződéstől?

Az adásvételi szerződés csak abban az esetben mondható le, ha a garázs/kennel/kapu nem a vásárló egyedi megrendelésére készült.
Az előleg fizetésének elmulasztása nem jelenti azt, hogy szabványos termék készült.
Egy szabványos garázs 3x5 méretű, leírása a linken: https://www.superstal.hu/products/1/horganyzott-lemezgarazs-3m-x-5m-1-osztalyu
A bevezetett változtatások, mint a szélesítés, szűkítés, hosszabbítás vagy rövidítés, tetőhajlásszög változtatás, szín hozzáadása, ablaknyílás, ajtó vagy egyéb, az árlistában nem szereplő kiegészítők, a terméket változtatások egyedi gyártásúvá, vissza nem válthatóvá teszik.
 

20. A 2. osztályú fémgarázsra vonatkozik a garancia?

A második osztályban vásárolt garázsra nem vonatkozik a garancia, így ha valaki megrendeli, azt komolyan meg kell fontolnia, mert nem lesz lehetőség lemezek, illetve egyes szerkezeti elemek cseréjére. A lemezek minősége rosszabb, mint a szabvány, és a lemezt véletlenszerűen választják ki. Néha van jobb állapotú lemez, néha rosszabb. Minden elem más-más lemezzel van bevonva, így a valós állapot minden bizonnyal eltér a fotókon láthatótól. Az ilyen termékek leggyakoribb alkalmazása az építkezésen történik. Ideiglenes raktárként szolgál különféle berendezések és építőanyagok tárolására.
Egy ilyen termék ára jelentősen olcsóbb, ezért minden javítás térítés ellenében történik. A szolgáltatás ára a megrendelt feladatok alapján történik.

21. Kutyakennel rögzítése kinek a feladata?


A kennel rögzítése a befogadó részhez, minden esetben a megrendelő feladata. A szerelők a helyszínre kiszállítják és összeszerelik a megrendelő által előkészített terepre, de rögzítését minden esetben a megrendelő végzi el. Amennyiben a kennel nem került megfelelő rögzítésre, és ebből kifolyólag mechanikus kár keletkezik ( deformálódás stb. ) cégünk nem vállal érte felelősséget.